Monokristal Güneş Paneli Nedir ?
Monokristal Güneş paneli, Güneş panelleri arasındaki en verimli elektrik enerjisi üretebilen güneş panelidir. Monokristal güneş panelleri daha az yer kapladıkları için daha çok tercih edilmektedir. Tercih edilmelerindeki diğer en önemli bir sebebi ise daha az yer kapalaması ve daha çok elektrik enerjisi üretebilmesidir.Monokristal güneş panellerinin ortalama verimliliği %24 civarındadır. Bu oran diğer piyasadaki güneş panellerinden oldukça iyidir. Ayrıca Monokristal güneş panellerinin kullanım ve elektirik üretim ömrü diğerlerine göre daha uzundur. Kullanacağınız alana göre uzman bir görüş almanız gerekmektedir.
Esnek Güneş Paneli Esnek, Verimli ve Uzun Ömürlüdür
Esnek güneş paneli, çok fazla kullanım imkanına sahip bir solar paneldir. Bu güneş panelleri gerçekten çok esnektir. Esnek güneş panelleri kırılmaz ve çok dayanıklıdır.Bu tip güneş pillerinin yapısı hem monokristal hemde polikristal olabilmektedir. Bu durumda, bu enerji panellerinin verimliliklerini de çeşitlendirmektedir.Esnek güneş paneli, çok hafiftir. Çünkü, bu panellerin alüminyum çerçevesi ve temperli camları yoktur. Buda, onları çok daha hafif yapmaktadır.Ayrıca, kubbe tarzı eğimli çatılar için çok idealdir. Çatının düz olması gerekmemektedir.Kullanım alanları çok fazladır. Örneğin şarjlı araçlar, şarjlı deniz araçları, otobüs durakları, eğimli fabrika çatıları, eğimli otopark gölgelikleri, v.b…
Güneş Paneli Nedir - Güneş Paneli Faydaları - En Uygun Güneş Paneli Fiyatları
En Uygun Güneş Paneli, Solar Sistem ve Aydınlatma Paketi alabileceğiniz Solar Merkezine hoş geldiniz. Elektrik üretiminde kullanılan en ucuz güneş paneli olan polikristal ve monokristal güneş panelleri en iyi kalite en uygun fiyatlarla sitemizde satışa sunulmuştur.
Bağ bahçe sistemlerinde kullanılacak Solar Aydınlatma Paketi kullanarak aydınlatma sisteminizi elektrik faturası ödemeden bedava olarak kullanabilirsiniz. Bununla beraber sisteminize Güneş Paneli ve jel akü ilave ederek hobi bahçenizde kullanabileceğiniz buzdolabı ve televizyonu da bedava elektrik ile kullanabilirsiniz . Ayrıca müstakil bir eviniz var ise çatınıza Çatı GES para kazanabilirsiniz. Bunun için mevcut elektrik sisteminize çift yönlü sayaç kurulup üretilen elektriği satıp kazanç edersiniz. Üstelik kendi elektriğinizi kendiniz üreterek ülke ekonomisine de destek olacaksınız.
Bedava elektrik ile Tarımsal Sulama Sistemi de yapmanız mümkündür. Kuyunuzda çalışan dalgıç pompayı güneş paneli ve sulama sürücüsü ile çalıştırılır. Tarımsal Sulama Sisteminde en uygun paket seçimi ve en uygun fiyatlar için iletişime geçebilirsiniz.
Güneş Paneli Nedir?
Güneş Paneli güneşten gelen ışıkları elektrik enerjisine çevirir. Yapısında elektriği sadece güneş ışığı aldığında ileten bir malzeme içerir. Bu malzemeye yarı iletken denir; "yarı iletken", elektrik iletkenliğinin bir metalden daha az, ancak bir yalıtkandan daha fazla olduğu anlamına gelir.Güneş panellerinin yapısında kullanılan Yarı iletken güneş ışığına maruz kaldığında, ışığı emer ve enerjiyi elektron adı verilen negatif yüklü parçacıklara aktarır. Elektronlar yarı iletkenden elektrik akımı olarak akar, çünkü solar panel hücresinin diğer katmanları akımı yarı iletkenden çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. Daha sonra akım, bir invertere gitmeden önce metal kontaklardan akar.
İnverter dediğimiz cihaz burada devreye girer ve panelde üretilen doğru akımı (DC) elektrik şebekesine akan ve sonunda evinizin elektrik sistemi olan devreye bağlanan alternatif bir akıma (AC) dönüştürür. Güneş ışığı güneş enerji paneline ulaşmaya devam ettiği ve devre bağlı olduğu sürece elektrik üretilmeye devam edilecektir.
Bir solar panelin üzerine düşen güneş ışığını elektriğe dönüştürme yeteneği kullanılan yarı iletkene bağlıdır. Laboratuvarda bu değer “fotovoltaik dönüşüm verimliliği” olarak adlandırılır. Dışarıda ısı, kir ve gölge gibi çevresel koşullar, diğer faktörlerle birlikte dönüşüm verimliliğini azaltabilir. Ancak üreticiler çalışma sıcaklıklarını azaltmak için panellere yerleştirilen genellikle beyaz renkli backsheet denilen malzeme kullanılmaktadır. Ayrıca gün içinde daha fazla ışık yakalamak enerji verimini dolayısıyla da zaman içinde bir güneş elektrik enerjisi sisteminin elektrik çıkışını artırır.
Güneş Paneli
Monokristal paneller yüksek verimliliğe sahip olmaları nedeniyle polikristal panellere kıyasla daha pahalıdır. Esnek panellere gelecek olursak, verimliliği düşük olmakla birlikte mono ve polikristal panellere kıyasla daha yüksek maliyetlidir. Zira esnek olmaları, taşınabilir olmaları, üretim maliyetlerinin yüksek oluşu ve montaj kolaylığı gibi nedenlerle fiyatları daha pahalıdır.
Güneş Paneli Nasıl Yapılır?
Güneş hücrelerinde kullanılan ana madde yarı iletken bir malzeme olan ve tabiatta bol miktarda bulunan bir element olan silikondur. Silisyum olarak da bilinir ve aslında bir çeşit kumdur, bu yüzden ucuzdur. Ancak kumun kristal silikona dönüştürülebilmesi ve elektrik iletebilmesi için kimyasal bir işlemde rafine edilmesi gerekir. Silikon güneş hücresi yapmak için kristal silikon blokları çok ince gofretler halinde kesilir. Gofret, elektrik yüklerini ayırmak ve akımın tek yönde akmasını sağlayan bir diyot devresi oluşturmak için her iki taraftan da lehimlenir ve busbar dediğimiz iletken yolları oluşturularak hücreye dönüştürülür. Hücreler ise birbirine lehimlenerek metal kontaklara bağlanır.
Bugün piyasadaki güneş panellerinin yaklaşık % 95'i yarı iletken olarak monokristal silikondur ve çok az sayıda üretici polikristal silikon kullanmaktadır. Monokristalin silikon gofretler bir kristal yapıdan oluşur ve polikristalin silikon birçok farklı kristalden oluşur. Monokristalin paneller daha verimlidir, çünkü elektronlar elektrik üretmek için daha serbest hareket eder, ancak polikristalin hücrelerin üretimi daha ucuzdur.
Bir silikon güneş hücresi için maksimum teorik verimlilik seviyesi tartışılan bir özelliktir. Ticari kullanım için en iyi paneller % 18 ila% 22 civarında verimliliğe sahiptir, ancak araştırmacılar üretim maliyetlerini düşük tutarken verimliliği ve enerji verimini nasıl artıracaklarını araştırmaya devam etmektedirler. Laboratuvar ölçeğinde başarılı sonuçlar almaktadırlar.
Monokristal Güneş Paneli
Hem monokristal hem de polokristal güneş panelleri silikon plakalardan üretilir. Bahsekonu panel tipleri üretilirken silikon plakalar yüzey üzerine yatay ve dikey olarak yerleştirilerek temperli camla koruma altına alınır ve çerçeve ile ile kaplanarak bildiğimiz dikdörtgen görünümüne kavuşur.Her iki panel tipi de silikondan imal edilse de silikonun kompozisyonu bakımından birbirinden farklıdır. Monokristal solar hücreler yekpare ve saf silikondan kesilerek üretilir. Polikristal solar hücreler ise parçalı silikon kristallerinin bir araya getirilerek kesilmesiyle oluşur. Kısacası birinde mono yani yekpare hücre yapısı varken diğerinde ise poli/poly yani çoklu hücre yapısı söz konusudur.
Silikondan üretilen güneş pilleri şu anda yüksek verimlilik, düşük maliyet ve uzun ömür kombinasyonu sağlar. Günümüzde silikondan üretilen güneş panelleri 25 yıl veya daha uzun süreli ömür beklentisi olan ve bu süre sonunda dahi etiket gücünün% 80'inden fazlasını üretmesi beklenilen panellerdir.
Esnek Güneş Paneli
Cam, plastik veya metal gibi destekleyici bir malzemeye bir veya daha fazla ince PV malzemesi tabakası yatırılarak ince film güneş hücresi yapılır. Bugün piyasada iki ana tip ince film PV yarı iletken vardır: kadmiyum tellurid (CdTe) ve bakır indiyum galyum diselenide (CIGS). Her iki malzeme de doğrudan modül yüzeyinin önüne veya arkasına biriktirilebilir.
Kavram karmaşasını ve kelime enflasyonunu bir kenara bırakıp konunun özüne odaklanırsak piyasada kabul görmüş üç güneş paneli çeşidi olduğunu görürüz: monokristal, polikristal ve ince film (esnek) güneş paneli
Bahse konu panel tipleri görünümleri, performansları, maliyetleri ve kurulum amaçları bakımında farklılık arz ederler. Panel seçimi yaparken ucuz, pahalı, en iyi solar panel gibi aceleci genellemelerden kaçınmak gerekir. Zira belirleyici olan kullanım amacınız, panelleri yerleştireceğiniz alan ve bütçenizdir. Asıl olan ihtiyaç ve beklentilerinizi bütçenize uygun olarak karşılayacak en optimum tercihi belirlemektir.
güneş paneli, solar panel, solar güneş panelleri, monokristal panel, esnek panel, polikristal panel, en ucuz güneş paneli, en uygun güneş paneli, güneş paneli nedir, monokristal güneş paneli, polikristal güneş paneli, esnek güneş paneli